Ενημέρωση και Ψυχαγωγία μαζί!

Καλωσήρθατε!

Γεια σας...ευχαριστούμε που επιλέξατε το blog μας....
Απολαύστε μια μοναδική εμπειρία!

Mobile Εκδοση

iPhone/iPod/Windows Phone/Android
Δοκιμάστε τη νέα μας mobile έκδοση!
Δοκιμάστε την τώρα από το smartphone σας!
Translate it!!

Translate it!

English French German Spain Italian Russian

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Σαν σήμερα η επίθεση στη Χιροσίμα.

Σαν σήμερα,πρίν από 67 χρόνια η Χιροσίμα βομβαρδίστηκε με πυρηνική βόμβα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (1945) από τις ΗΠΑ.


Στις 6 Αυγούστου 1945, η πυρηνική βόμβα ουρανίου «Λιτλ Μπόι» («Αγοράκι») ρίφθηκε στη Χιροσίμα από το πλήρωμα του αμερικανικού βομβαρδιστικού αεροπλάνου Ενόλα Γκέι, σκοτώνοντας άμεσα περί τους 70.000 ανθρώπους. Περίπου το 69% των οικοδομημάτων της πόλεως καταστράφηκε εντελώς και ένα άλλο 6,6% υπέστη σοβαρές ζημιές. Κατά τους επόμενους μήνες, περί τους 60.000 ακόμα ανθρώπους απεβίωσαν από τραύματα ή έκθεση σε ραδιενέργεια. Επί του συνόλου των θανάτων εκτιμάται ότι το 60% οφείλεται στην αρχική θερμοκρασία (από ακαριαία ολική εξαέρωση ή τήξη του σώματος μέχρι εγκαύματα), το 20% από μηχανικό τραυματισμό από το ωστικό κύμα (καθαυτό έκρηξη) και το υπόλοιπο 20% από τη ραδιενέργεια.



 Σήμερα βέβαια όλα έχουν αλλάξει.Η Χιροσίμα έχει αναπτυχθεί πλήρως και έχει ξεπεράσει το άσχημο παρελθόν της.Όλο και συχνότερα χτίζονται πολυόροφα κτήρια και επιχειρήσεις,ενώ η οικολογική πλευρά της πόλης είναι αισθητή!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το