Ενημέρωση και Ψυχαγωγία μαζί!

Καλωσήρθατε!

Γεια σας...ευχαριστούμε που επιλέξατε το blog μας....
Απολαύστε μια μοναδική εμπειρία!

Mobile Εκδοση

iPhone/iPod/Windows Phone/Android
Δοκιμάστε τη νέα μας mobile έκδοση!
Δοκιμάστε την τώρα από το smartphone σας!
Translate it!!

Translate it!

English French German Spain Italian Russian

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Η Apple δεν σκοπεύει να αγοράσει την Ελλάδα...


Πραγματοποιήθηκε στο Cupertino η ετήσια συνάντηση των μετόχων της Apple στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας για πρώτη φορά με τον Tim Cook ως CEO.
Στην ομιλία του ο Tim Cook δήλωσε ότι ακόμα υπάρχει σοβαρή σκέψη για τη δημιουργία μερισμάτων για τους μετόχους αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει προωθηθεί κάτι.

Υποννόησε, μάλιστα, ότι σε περίπτωση έκδοσης μερίσματος θα αποδιδόταν σε συγκεκριμένους μετόχους καθώς ένα απλό μέρισμα θα υπόκεινταν σε νέους φόρους και θα είχε επίδραση στην προσέλκυση νέων επενδυτών. 
Η Apple έχει κερδίσει 108 δισεκατομμύρια δολάρια όπως είδαμε και στα αποτελέσματα του τελευταίου οικονομικού έτους μια αύξηση ύψους 43 δις. δολαρίων σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η οικονομική ανάπτυξη της εταιρίας του Cupertino είναι πολύ πιο μεγάλη από την ανάπτυξη των HP, Dell, Nokia ,HTC Google και RIM μαζί. Είναι ένα αποτέλεσμα άκρος εντυπωσιακό, δήλωσε ο Tim Cook, καθώς λίγα χρόνια πριν η Apple είχε έσοδα της τάξης των 5 δις. δολαρίων.
Σε άλλα θέματα, τώρα, ο Cook αποκάλεσε το Facebook ‘φίλο’ και εξέφρασε την άποψη ότι οι δύο εταιρείες μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα μαζί. Ωστόσο, δεν υπάρχει κάτι άμεσο στα σχέδια της εταιρείας όσον αφορά την ενσωμάτωση του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου στο OS X 10.8 και iOS, όπως με το Twitter.
Στην ερώτηση ενός μετόχου για το αν πρέπει να επιστρέψει την LG τηλεόραση που μόλις αγόρασε ο Cook δεν σχολίασε.
Όσον αφορά την τεράστια ρευστότητα της Apple, ο Cook απάντησε:
Σκεφτήκαμε πολύ για τη ρευστότητα και το διοικητικό συμβούλιο έχει δοκιμάσει αυτό που θα μπορούσε να είναι το καλύτερο για το συμφέρον των μετοχών. Έχουμε ξοδέψει δισεκατομμύρια δολάρια στην αλυσίδα εφοδιασμού κτλ καθώς και στον τομέα λιανικής.

Στη συνέχεια κάποιος μέτοχος-επενδυτής ρώτησε τον Cook αν σκέφτεται να αγοράσει την Ελλάδα που αντιμετωπίζει πρόβλημα χρέους, κάτι για το οποίο γίνεται λόγος παντού σήμερα. Διάφορα Ελληνικά blogs και εφημερίδες γράφουν αυτή την ερώτηση χαριτολογώντας ενώ στην πραγματικότητα μιλάμε για κάτι εντελώς υποτιμητικό!
Ο Cook απάντησε:
Έχουμε εξετάσει διάφορα πράγματα, αλλά όχι αυτό.




Πηγή[Macuser.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το