Ενημέρωση και Ψυχαγωγία μαζί!

Καλωσήρθατε!

Γεια σας...ευχαριστούμε που επιλέξατε το blog μας....
Απολαύστε μια μοναδική εμπειρία!

Mobile Εκδοση

iPhone/iPod/Windows Phone/Android
Δοκιμάστε τη νέα μας mobile έκδοση!
Δοκιμάστε την τώρα από το smartphone σας!
Translate it!!

Translate it!

English French German Spain Italian Russian

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Οι 10 πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο για το 2011

Το 2011 ανακηρύχθηκαν οι 10 πιο επικίνδυνες πόλεις....
10.Muzaffarabad, Kashmir, Pakistan

Muzaffarabad, one of the most dangerous places in the world

Αν και θεωρειται  <<παράδεισος επί γης>>,κατά κύριο λόγο γνωστή για τις σαγηνευτικές και γαλήνιες λίμνες της,τα εκθαμβωτικά ποτάμια και τους υπέροχους κήπους,το Κασμίρ θεωρείται από πολλούς ακαδημαϊκούς ότι θα είναι ο τόπος που θα συμβεί το επόμενο πυρηνικό ολοκαύτωμα!Η περιοχή διαιρείται σε 3 χώρες(Ινδία,Πακιστάν,Κίνα) σε μια εδαφική διαφωνία.Αυτά τα 3 κράτη είναι πυρηνικά ένοπλα και η ένταση στο Κασμίρ έχει οδηγήσει σε πυρηνικό μικροπωλειο μεταξύ Πακιστάν και Ινδία.Συλλαλητήρια και διαδηλώσεις εμφανίζονται τακτικά σε όλο το Πακιστάν σε πολύ σύντομα χρονικά διαστήματα.Το οργανωμένο έγκλημα στο Πακιστάν περιλαμβάνει διακίνηση ναρκωτικών,εκβιασμούς,δολοφονίες και απάτες.Επιπλέον άλλες εγκληματικές ενέργειες αφορούν την εμπορία ανθρώπων,λαθραίο εμπόριο,διαφθορά,πολιτική βια,απαγωγές,τρομοκρατία κ.α!



9. Santo Domingo, Dominican Republic

Santo Domingo, one of the most dangerous cities in the world
Αν αποφασίσετε να ταξιδέψετε στην Δομινικανή
 Δημοκρατία του τρέχοντος έτους θα πρέπει να σκεφτείτε να αφήσετε οποιαδήποτε πολύτιμη περιουσία σπίτι σας!Το έγκλημα εξακολουθεί να αποτελεί τεραστιο προβλημα σε ολοκληρη τη Δημινικανή Δημοκρατία.Ενω οι ληστειες και οι μικροκλεφτες είναι τα πιο συχνα φαινομενα κατά των τουριστων,οι εκθεσεις βιας εναντιων τοσο των ντοπιων οσο και των ξενων αυξανονται...οι αναφορες για για κλοπη αυτοκινητων εχουν αυξηθει και αυτες!Επισης διαδηλώσεις,διαμαρτυριες και απεργιες εμφανίζονται περιοδικα!Αν και οι πολιτικες διαδηλώσεις δεν λαμβανουν χωρα στα μερη που συχναζουν οι τουριστες,συστινεται να υπαρχει τεραστια προσοχη οταν διασχιζει κανεις τη  χωρα!


8. Grozny, Chechnya, Russia

Grozny, one of the most dangerous cities in 2011

Το 2003 το αποκαλούμενο τα Η.Ε Γκρόζνυ 'Η πιο κατεστραμενη πολη' η πόλη έχει υποβληθεί στην πολύ καταστρεπτική εχθροπραξία από τη δεκαετία του '90, όταν κατεδάφισε ο ρωσικός στρατός ένα μεγάλο μέρος της πόλης. Οι γκάγκστερ, ο όχλος και η δωροδοκία δημιουργούν τα προβλήματα για λίγη υπόλοιπη αρχή. Το οργανωμένο έγκλημα είναι ασυγκράτητο. Η πολιτική και εγκληματική δολοφονία, καθώς επίσης και τα ποσοστά βιασμών, είναι πολύ υψηλές και οι απαγωγές είναι ένα σοβαρό ζήτημα. Μερικά κτήρια επανοικοδομούνται, αλλά πολλοί συνεχίζουν να ζουν χωρίς την ηλεκτρική ενέργεια ή ύδρευση. Πολλοί chechens έχουν φύγει στις θέσεις όπως το Νταγκεστάν ή το Αζερμπαϊτζάν, δεδομένου ότι η εγγενής χώρα τους δεν είναι ασφαλής.





7. Port Moresby, Papua New Guinea

Port Moresby, one of the most dangerous cities in the world
Το έγκλημα είναι μια σοβαρή ανησυχία σε όλη την πόλη λιμένων Moresby, κύριος και μεγαλύτερος της Νέας Παπούα-Γουϊνέας. Εάν αποφασίζετε να ταξιδεψετε εκεί, διατρέχετε έναν μεγαλύτερο κίνδυνο βίαιων εγκλημάτων όπως ο βιασμός και η ληστεία. Επίσης, οι κλοπές αυτοκινήτου, λιθόστρωση των οχημάτων, πορτοφολάδες, ένοπλες ληστείες είναι προβλήματα σε και γύρω από την πόλη. Επισκεμμένος τις αφύλακτες δημόσιες περιοχές όπως οι σειρές μαθημάτων γκολφ, οι παραλίες, τα πάρκα ή τα νεκροταφεία μπορούν να είναι επικίνδυνα για τους επισκέπτες. Ακόμη και η δημόσια μεταφορά είναι επικίνδυνη, κάνοντας το ενοίκιο αυτοκινήτων τον ασφαλέστερο τρόπο να πάρει γύρω από τη χώρα. Εκτός από τον εγκληματία, η Νέα Παπούα-Γουϊνέα είναι σε μια ενεργό σεισμική ζώνη: τα tsunamis, οι σεισμοί και οι καθιζήσεις εδάφους μπορούν να εμφανιστούν.



6. Caracas, Venezuela

Caracas, one of the most dangerous cities in the world
Στο προηγουμένως δημοσιευμένο άρθρο μας έχουμε εμφανίσει λίστα το Καράκας μεταξύ των 10 πιό επικίνδυνων πόλεων στον κόσμο σε 2010, Καλά, κρατά τη θέση του στον κατάλογο το 2011. Το ποσοστό δολοφονίας στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας λέγεται ότι είναι μεταξύ του υψηλότερου στον κόσμο, με ένα μεγάλο μέρος του συσχετισμού εκείνης της βίας την εμπορία ναρκωτικών και ως αποτέλεσμα του γεγονότος ότι η χώρα βρίσκεται μεταξύ των ΗΠΑ και της Κολούμπια. Οι ένοπλες ληστείες είναι κοινές στην πόλη, ακόμη και στις περιοχές που θεωρούνται ασφαλείς και που επισκέπτονται από τους τουρίστες. Εκφράστε τις απαγωγές, στις οποίες τα θύματα αρπάζονται σε μία προσπάθεια να αποκτηθούν τα γρήγορα μετρητά σε αντάλλαγμα της έκδοσής τους, είναι ένα πρόβλημα. Ακόμα χειρότερα, οι έρευνες αστυνομίας σχετικά με τις απαγωγές έχουν αποκαλύψει ότι οι αστυνομικοί περιλαμβάνονται συχνά. Το έγκλημα είναι ακόμα και ασυγκράτητο στον αερολιμένα, ο οποίος ο ίδιος λέγεται ότι είναι γεμάτος με τη δωροδοκία. Και φυσικά, οι πορτοφολάδες, οι κλέφτες ξενοδοχείων, τα scammers και τα grifters αφθονούν.



5. Mogadishu, Somalia

Mogadishu, one of the most dangerous cities in the world
Τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο του 2010, οι τρομοκράτες προώθησαν μια στρατιωτική δυσάρεστη επίθεση ενάντια στη μεταβατική ομοσπονδιακή κυβέρνηση και την αφρικανική ένωση. Τον Αύγουστο, μια βόμβα ακρών του δρόμου εξερράγη και έβλαψε τρία πολιτικά μικρά λεωφορεία που σκοτώνουν εννέα ανθρώπους και που πληγώνουν 25, και το Σεπτέμβριο, δύο βομβαρδιστικά αεροπλάνα αυτοκτονίας σκοτώθηκαν σε μια επίθεση στον αερολιμένα του Mogadishu. Η δολοφονία, η απαγωγή, τα παράνομα οδοφράγματα, η ληστεία, και άλλες βίαιες γεγονότα και απειλές στους αμερικανικούς πολίτες και άλλους αλλοδαπούς μπορούν να εμφανιστούν στο Mogadishu, καθώς επίσης και σε οποιαδήποτε περιοχή της Σομαλίας. Οι απρόβλεπτες ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ των αντίπαλων πολιτοφυλακών είναι επικρατούσες σε και γύρω από την πόλη. Ο τρομοκράτης επιτίθεται, διασυνοριακός να πολεμήσει και βάναυσο, βίαιο φύκι εγκλήματος οδών η χώρα σε καθημερινή βάση.


4. Port-au-Prince, Haiti

Port-au-Prince, one of the most dangerous cities
Παρά τις κυβερνητικές αλλαγές που εμφανίστηκαν το 2004, ο λιμένας-Au-prj'gkipas, η κύρια και μεγαλύτερη πόλη της Αϊτής, ακόμα τακτικά βλέπουνε τα βίαιες ξεσπάσματα και τις επιδείξεις. Δεν υπάρχει καμία πραγματική αστυνομική δύναμη που κρατά τη βία υπό έλεγχο στην πόλη και την ολόκληρη χώρα και πολλές κωμοπόλεις στην Αϊτή ελέγχονται κυριολεκτικά από τους εγκληματίες. Επιπλέον, ενώ μια δύναμη των Η.Ε έχει παράσχει τη βοήθεια στην αστυνομία στη χώρα από το 2004, η παρουσία τους δεν εγγυάται την απόλυτη ασφάλεια των επισκεπτών ή των κατοίκων. Η Αϊτή είναι μεταξύ των τεσσάρων σημαντικότερων χωρών για τη διέλευση φαρμάκων στην ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ απαγωγή, δολοφονίες, απειλές θανάτου, φάρμακο-σχετικές shootouts, κλοπή αυτοκινήτου, οι ένοπλες ληστείες και οι βασικές διαρρήξεις είναι κοινές στον λιμένας-Au-prj'gkipa.




3. St. Louis, Missouri

St. Louis, one of the most dangerous cities in the worldΣύμφωνα με μια πιό πρόσφατη μελέτη που αναλύει τις πόλεις που εδρεύουν στις στατιστικές FBI τους για τη δολοφονία, το βιασμό, τη ληστεία, και την επίθεση, κορυφή του ST Louis ο κατάλογος της πιό επικίνδυνης πόλης στην Αμερική, το κτυπώντας Κάμντεν, το Ντητρόιτ και τη Νέα Ορλεάνη, τελευταία χρονια οι περισσότερες επικίνδυνες πόλεις. Αφότου πρώτα όντας 'Η πιο επικυνδινη πολη στην Αμερικη' το 2006 και ερχομός στη δεύτερη θέση το 2009, το ST Louis άλλη μια φορά έχει φθάσει στην κορυφή. Το ST Louis είχε 2,070.1 τα βίαια εγκλήματα ανά 100.000 κατοίκους, έναντι με έναν εθνικό μέσο όρο 429.4. γενικού, η πόλη του ανατολικού ST Louis είναι η περιοχή σχεδόν 65% του εγκλήματος.




2. Ciudad Juárez, Mexico

Ciudad Juárez, one of the most dangerous cities in the world
Το Ciudad JuΓʽrez είναι μια από τις γρηγορότερες αυξανόμενες πόλεις του κοσμου παρά το γεγονός ότι έχει κληθεί 'Η βιαιότερη ζώνη στον κόσμο έξω από τον κηρυγμένο πόλεμο'.Δυστυχώς, φαίνεται ότι το έγκλημα αυξάνεται μαζί με την πόλη. Υπήρξαν περίπου 1.400 δολοφονίες στην πόλη το 2008 και πάνω από 2.500 φάρμακο-σχετικοί θάνατοι κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου στη δημόσια ζωή 2010, είναι σχεδόν παραλυμένοι από το φόβο του χτυπήματος από μια περιπλανώμενη σφαίρα ή απαχθείς. Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 10 ετών Ciudad JuΓʽrez έχει δει περισσότερα από 400 θύματα πτώσης γυναικών στις σεξουαλικές ανθρωποκτονίες.



1. Bogota, Colombia

Bogota, one of the most dangerous cities in the worldΕνώ η ασφάλεια στην Κολομβία έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, η βία από τις ναρθο-τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζει να έχει επιπτώσεις σε μερικές αγροτικές περιοχές καθώς επίσης και την κύρια πόλη, Μπογκοτά. Τον Αύγουστο του 2010, μια βόμβα αυτοκινήτων εξερράγη έξω από το Caracol ραδιοσταθμό στην Μπογκοτά και τον Οκτώβριο, οι κολομβιανές αρχές υποστήριξαν ότι κατεύθυναν ματαιωμένος μια άλλη επίθεση βομβών αυτοκινήτων στο εθνικό διοικητικό κέντρο στην Μπογκοτά. Μερικές εγκληματικές οργανώσεις συνεχίζουν να απάγουν και να κρατούν τους πολίτες για τα λύτρα ή ως πολιτικά τσιπ διαπραγμάτευσης. Το γεγονός ότι η Κολομβία έχει ενός από τα υψηλότερα βίαια ποσοστά εγκλήματος στον κόσμο είναι αρκετά αρκετά για την κατανόηση πώς επικίνδυνο Botota είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το